Pàgines

23 de febrer 2007

Conferència Internacional de Solidaritat amb la RASD

La Conferència Internacional de Solidaritat amb la RASD es celebrarà entre els dies 24 i 28 de febrer, al territori alliberat de Tifariti, al Sàhara de Veritat (com diuen molts sahrauis que conec). Ja es celebren els 31 anys (els mateixos que tinc jo) de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica.
Com cada any és important aquesta celebració, i que tingui el ressó que realment es mereix, vull dir mediaticament. A més, si pensem en tota la gent dels territoris ocupats que estant patint la repressió marroquí, els presos polítics que pateixen diàriament a l'interior de la Presó Negra de l'Aaiún, presos que continuen la seva vaga de fam des del passat 30 de gener en protesta als maltractes que són objectes. A part, de tota la població que es veu obligada, des de l'ocupació per part de Marroc, a viure als campaments de refugiats esperant una solució al conflicte.
Doncs, el que deia, espero que els mitjans de comunicació se'n facin el ressó que es mereix una data tan senyalada com aquesta i esperem que la difusió sigui àmplia i influeixi en el futur dels sahrauis.
Jo, per si de cas, faré moltes fotos i ja us explicaré com ha anat tot. Les meves impressions després de trepitjar el Sàhara de debò. Tot això a la tornada....
Txell

1 comentari:

SÀHARA HORTA ha dit...

Txell, Toni, Cristina, Antònia...

En funció de les informacions que disposem, ens alegra enormement constatar que la conferència de Tifariti hagi estat tant profitosa. Pel que aneu comentant alguns de vosaltres, la ‘delegació’ catalana ha treballat força, i sembla evident que el resultat general, respecte a les resolucions presses i en relació al nombre d’assistents provinents d’arreu del món, ens ofereix motius d’esperança.

A la gent de SAHARA HORTA ens hauria agradat baixar a Tifariti, però ha estat del tot impossible. Encara que alguns ja coneixeu una part dels nostres ‘compromisos’, hem de dir que aquestes dates ens coincidien amb un calendari de treball ‘sahrauí’ considerable, així que no ha pogut ser. El mateix dissabte 24 de febrer tancàvem la Caravana a Horta i, alhora, hi havia la Junta d’ACAPS a Girona, una cita indefugible per nosaltres doncs formem part de la comissió preparatòria de l’Assemblea General d’ACAPS, que es farà aquest mes de març, i, a més, estem gestionant -per encàrrec delegat de la Junta Directiva- l’actualització del cens de socis i sòcies de tot Catalunya. A nivell local d’Horta-Guinardó, ara mateix estem preparant 4 activitats importants a la vegada (entre elles, la presentació que farem, en el plenari de març de l’Ajuntament del Districte, de la tasca realitzada en el darrer any per l’associació, així com de l’Agermanament amb Bucraa.......). A part d’altres reunions previstes per aquestes dates sobre colònies, campanyes i manifests, etc...

Bé, potser ens hem allargat ara una mica comentant ‘qüestions’ casolanes, però en realitat on volíem anar a parar és al següent: tampoc ens calia anar a Tifariti, malgrat la rellevància d’aquest esdeveniment, perquè ens hem sentit molt ben representats per vosaltres. I considerem que cal dir-ho públicament i afegir que entenem que el treball en equip del moviment solidari, el treball col•lectiu en xarxa, és precisament això, diversificar-nos quan cal per tal de rendibilitzar els esforços destinats a aconseguir uns mateixos objectius.

Bona prova del que diem la trobareu al nostre bloc. En efecte, no hem anat ‘personalment’ a Tifariti, però hem seguit les notícies sobre la marxa de la Conferència sabent que sí hem viatjat a través vostre (que ens heu representat a totes i tots). I com a conseqüència de la transcendència que li atorguem a l’esdeveniment, hem publicat un ampli reportatge.

En definitiva, enhorabona pel treball que heu realitzat. Tenim moltes ganes que ens expliqueu més coses, conèixer les vostres reflexions, i, sobretot, esperem que el gran compromís amb la causa sahrauí que significa el fet de reunir en els Territoris Alliberats del Sàhara Occidental a 800 persones vingudes d’arreu del món, serveixi per donar embranzida a la solidaritat que es necessita per superar un moment tant delicat com el que està passant actualment el poble sahrauí.

Una abraçada ben forta des de
SAHARA HORTA