Pàgines

26 de setembre 2007

Setmana 10 anys d'agermanament (2)

Ha començat avui la tercera edició del cicle de cinema i solidaritat que compta amb la participació del Museu del Cinema, el Servei de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, la Coordinadira d'ONG's de les comarques gironines i l'Alt Maresme i el Cinema Truffaut. En la que hem pogut veure el film Gotes del Desert, coincidint amb el 10é aniversari d'agermanament.
Des d'Acaps-Girona estem d'allò més contents, ja que ha estat un èxit, el cinema ha estat ple de gom a gom, fins hi tot ha quedat gent asseguda a terra ja que la sala de 150 persones ha quedat plena de seguida. Des d'aquí agraïr a tothom que hi ha participat.
Aprofitant la presència de l'Alcalde de Farsia al finalitzar la projecció s'ha obert un debat, on ens ha explicat la situació que es viu als campaments de refugiats i a la zona ocupada. Destacant els 32 anys d'espera, on la paciència dels sahrauis s'esgota i el que es respira entre la població saharaui. Són massa anys per a qualsevol. La solució del conflicte segons l'alcalde passa per una implicació del govern espanyol, un deute que tenen des de fa molt temps al abandonar la província espanyola.

En aquesta edició del cicle de cinema i solidaritat participaran a part d'Acaps diferents entitats gironines com Creu Roja, AEPFCA (Associación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador), Naguals Art i Solidaritat- i Igman, Setem, Intermon-Oxfam, Comissió dret a vot de la Coordinadora d'ONGs, UNICEF, Fundació per la Pau, Justícia i Pau, Comitè Català de l'ACNUR-ACCEM, Enginyeria Sense Fronteres. Cada mes està previst projectar una pel·lícula per parlar sobre la solidaritat i la cooperació des de l'òptica de les entitats que treballen aquests temes des de Girona. Després de cada pel·lícula hi haurà un debat conduit per les diferents entitats que presentaran l'acte. L'objectiu és convidar a la reflexió, a través de set pel·lícules que denuncien diferents situacions d'injustícia i desigualtat. Totes les pel·lícules es projectaran a dos quarts de nou del vespre al Cinema Truffaut de Girona, i l'entrada és gratuïta.