Pàgines

16 de febrer 2007

Resposta del Govern a la repressió marroquí

Avui m'arriba la resposta al que el 23/11/2006 ICV preguntava al govern espanyol, al Consell Europeu i a la Comissió Europea sobre la immigració sahrauí. En el que exposaven que el nombre de pasteres amb persones immigrants que arriben a Espanya des del Sàhara estava augmentant des de principis d’any passat.
El diputat d’ICV al Congrés, Joan Herrera, i l’eurodiputat d’ICV adscrit als Verds/ALE, Raül Romeva, van preguntat llavors al Govern espanyol, al Consell Europeu i a la Comissió Europea quines mesures estan prenent aquestes administracions en relació al Regne del Marroc perquè cessi la repressió a la població sahrauí que obliga centenars de joves a abandonar la seva terra.
Segons notícies aparegudes en aquells dies, el nombre de pasteres amb persones immigrants que arriben a Espanya des del Sàhara estava augmentant des de principis d’any, i de les 100 embarcacions que havien arribat a Espanya procedents del Sàhara en l’últim any, 70 ho havien fet en els darrers mesos.
El Diputat exposava que aquestes persones fugen de la repressió de la policia marroquina, la majoria són demandants d’asil i són joves sahrauís que han passat per la presó marroquina o que han estat detinguts, suposadament per participar en manifestacions prosahrauís. En aquest sentit, s’han presentat ja 200 peticions d’asil de persones procedents del Sàhara, i segons la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), els sahrauís expliquen que pateixen discriminació laboral i social, que el clima de violència és insuportable i que la policia assetja a qualsevol persona pel fet de ser jove i sahrauí.
Avui m'arriba la contestació, amb data de 30 de gener, que responen des de la Secretaria de Estado de Relaciones en las Cortes, en la qual es diu (textualment):

En relación con la información solicitada por Su Señoría, se significa lo siguiente:
La defensa y promoción de los derechos humanos, constituye uno de los ejes fundamentales de la política exterior del Gobierno.
Para el Gobierno, la defensa de los derechos humanos de la población saharaui es indisociable de la búsqueda de un arreglo defintivo al conflicto del Sahara Occidental.
El Gobierno sigue con mucha atención la situación de los derechos humanos en el territorio del Sahara Occidental y aprovecha cuanta ocasión se presenta para transmitir a las autoridades marroquies, tanto en el plano bilateral como en el ámbito de la UE, la importancia de que éstos sean respetados de conformidad con su legislación interna y los principales instrumentos jurídicos internacionales en la materia ratificados por Marruecos.
En particular, el Gobierno sigue con especial atención el caso de los inmigrantes llegados irregularmente a las Islas Canarias por vía marítima desde el territorio del Sahara Occidental que alegan su origen saharaui, pero no hay que olvidar que el fenómeno migratorio es complejo y multidimensional y que no cabe abordarlo sólo desde su dimensión humanitaria.
30 de enero de 2007

No es mullen massa que diguessim. Això sí, els eixos fonamentals de la política exterior del Govern és la defensa i promoció dels Drets Humans. A més segueixen amb molta atenció la situació dels Drets Humans al Sàhara Occidental, però per altre banda fan negoci venent armes al Marroc. Em sembla que una resposta com aquesta no és acceptable de cap de les maneres.
Tiren pilotes fora amb respostes molt diplomàtiques, però els fets demostren tot el contrari, crec que no ens sorpren massa, però cal tenir-ho en compte.
Prou repressió al Sàhara ocupat!!!
Txell

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Txell,
m'agrada veure que aquest govern ens tracta a tots de la mateixa manera.
Aquesta resposta donada a "Su Señoría" és del mateix tipus que les que dóna als ciutadans anònims sense cap acta de diputats.
Tots en tenim alguna d'aquestes respostes que no diuen absolutament res.
El fet és greu perquè segons el Dret Internacional, qualsevol persona refugiada té el dret de que li sigui concedit l'asil polític. Per exemple en perseguits per les idees, per l'origen o per la religió al seu país d'origen.
Quan el Marroc prega al nostre govern que "retorni" als sahrauís que arriben a les nostres costes no ho fa perquè els vulgui allí. Ho fa per si de cas al govern se li acud concedir-los l'status de refugiat polític ja que això implicaria un reconeixement implícit de que el Marroc no respecten els DDHH i també el reconeixement d'un territori no autònom ocupat militarment.
Aquí sí que hi tindrien a dir quelcom les associacions de juristes, no per denunciar al Marroc, que ja ho fan, sinó per denunciar un govern que es diu d'esquerres i que es passa pel arc del triomf la declaració universal del drets de l'home.
Una abraçada.
Antònia

Anònim ha dit...

Hola Txell,
estic amb tu, és una vergonya que el Govern respongui així a la pregunta d'en Joan.
No es que tirin pilotes fora, es que no TENEN VERGONYA!!!!
Ja n'estic cansada de tanta demagogia i hipocresia per part de l'executiu de l'estat espanyol, és a dir el PSOE.
Intentaré fer un breu recordatori:
1. l'acord de pesca de la Unió Europea, que varen votar els eurodiputats socialistes espanyols?
2. davant del fet de que moltes delegacions de diferents parlaments de CCAA de l'estat, varen voler entrar al Sahara Ocupat, l'any passat, i no els van deixar ni baixar de l'avió, quina va estar la actuació des del Ministeri d'Exteriors?
3. i ja no cal parlar de les entrevistes i reunions que han mantingut, tant per qüestió econòmica (inversions) com politiques amb representatns del govern i de la monarquia alauí?
4. ... i la guinda del pastel: LA VENDA D'ARMAMENT al regne alauí. un estat democràtit oi?
ja n'hi ha prou d'aquest color, ja n'estic cansada de no dir rés...
simplement em queda dir als companys i companyes de la causa saharuí i que formen part d'aquesta gran familia socialista, que jo d'ell@s estaria molt i molt emprenyad@... i potser faria alguna cosa més.

SALUT!!! I VISCA SAHARA LLIURE!!!!