14 d’abril 2011

Encara no podem callar

Demà la UdG ha convidat a ACAPS-Girona a participar a la Jornada de la Solidaritat on hi serem presents reivindicant la visibilitat del poble saharaui. Perquè tot i que sembla que després de tot el succeït al campament de la dignitat de Gdeim Izik als mitjans de comunicació no els interessa el tema, als TTOO (Territoris Ocupats) del Sàhara Occidental les coses segueixen igual o de pitjor manera.
Estarem davant la Facultat de Ciències presents a la Fira d'Entitats amb bibliografia del Sàhara i productes saharauis, com també amb la Jaima montada fent degustacions del te típic saharaui.

A part d'això també hi haurà una xerrada amb els de Resistencia Saharaui: Antònio Velázquez i Isabel Terraza, que ens explicaran les seves vivències als TTOO, i concretament al campament de Gdeim Izik. A més a més ha coincidit que Yamila Sidahmed Abdelwahab, germana de Said Danbar, aquests dies està per Catalunya i també ens acompanyarà i ens explicarà com han viscut de primera mà l'assasinat a mans de les forces marroquís.
Yamila ens explicarà la terrible situació en què es troba tota la família després del brutal crim per part de les forces marroquines. El seu germà, Said Dambar de 26 anys, va morir el 23 de desembre de l'any passat d'un tret al cap.
La família no ha rebut cap explicació i la família es nega a donar el seu consentiment per enterrar-lo fins que el govern del Marroc no obri una investigació sobre els fets, per tant continua el seu cos a una càmara frigorífica de la morgue de l'hospital Hassan Ben Mehdi de l'Aaiún.
La germana i resta de familiars reclamen que acabi la impunitat del govern marroquí, i que es compleixin els drets humans al Sàhara Occidental d'una vegada.