Pàgines

25 d’abril 2007

Colònies d'Infants Sahrauís


Ja s'ha iniciat la campanya per les Colònies d'Infants Sahrauís a Catalunya. Com ja sabeu cada any venen a casa nostra els millors embaixadors de la causa sahrauí a passar els mesos de juliol i agost entre nosaltres.
El projecte de les colònies a Girona es va iniciar l'any 1995, i des de llavors cada any arriben a la ciutat de Girona una vintena de nens i nenes sahrauis.
El proper divendres 27 d'abril a les 19 hores fem una reunió informativa sobre l'acolliment, serà al Centre Cultural de l'Estació.

23 d’abril 2007

Un nou bloc a la Wilaya Catalana

Neix un nou bloc i s'afegeix a la blogosfera de la wilaya catalana. Des d'aquí felicito molt sincerament a l'Alba de l'Hospitalet per animar-se a fer-lo, de ben segur que hi trobarem coses molt interessants, us animo a entrar-hi a llegir-lo i a donar-li suport. Jo hi entraré amb freqüència, no em perderé ni un detall.
Ja el tinc als enllaços de la wilaya catalana, com un regal de Sant Jordi el podeu trobar a http://sabah93.blogspot.com

Sempre he dit que totes les coses són diferents segons els ulls que ho miren, el bloc de Zahrat Asahara (la flor del desert) ens aporta la visió més jove dels blocs sahrauís. L'Alba amb els seus tretze anyets i amb les ganes d'aportar el que sent pel poble sahrauí. Segur que té moltes coses per explicar, després de cinc anys viatjant als campaments, compartint els dies amb els nens i nenes, ha fet que ja tingui molts coneixaments del Hassania i això també li permet tenir molta més complicitat amb ells. També les seves vivències amb la visita de l'Aminatu Haidar a l'Hospitalet, i tot i que jo encara no coneixia l'Alba em va emocionar, ja que l'Aminatu li va dir que li recordava a la seva filla, tot i que la filla de l'Aminatu no podia gaudir de la llibertat de l'Alba.
Bé de fet, no m'extranya la força que té l'Alba, les ganes de lluita, la solidaritat que desprén pel poble sahrauí, amb els pares que té: la Núria i en Jordi que no paren ni un moment, que estan a tot arreu, i amb la marxa que porten no m'extranya l'entusiasme de l'Alba.
Ja ho veieu, un nou bloc que ens omplirà de ben segur de ganes de seguir lluitant per un Sàhara Lliure, fins la seva Independència.

18 d’abril 2007

Totes i tots a la MANIFESTACIÓ a Madrid

La Coordinadora Estatal d'Asociacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara) ha convocat una manifestació a Madrid el proper dissabte 21 d'abril a les 12h. La mani anirà des d'Atocha fins el Ministeri d'Asumptes Exteriors.
En defensa dels drets Legitims del poble sahraui, recolzant l'Autodeterminació i la Independència del poble sahrauí.
S'ha d'exigir al govern espanyol que recolzi clarament les resolucions de la ONU, per la celebració del Referèndum de l'autodeterminació, i denuncii la violació dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc.
Arran de les últimes declaracions del President Zp després de la reunió entre Marroc i España a principis de març, fan que les preocupacions s'alleugin una mica més en relació a la solució del conflicte del poble sahrauí.
Sembla mentida que les coses vagin d'aquesta manera, després de més de 32 anys d'exili a la Hamada, sembla que es prengui el pèl a totes i tots els sahrauís, i de rebot de totes les persones que d'alguna manera o una altre recolzem la causa sahrauí. Més de 50 resolucions preses des de la ONU no han servit de res per tal de tenir un posicionament clar.


Totes i tots a la MANIFESTACIÓ de MADRID !!!

NO A LA VENDA D'ARMES A MARROC !!!

EVITEM LA GUERRA !!!

PER LA INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL !!!

EL SÀHARA NO ESTÀ EN VENDA !!!

10 d’abril 2007

Concentració en contra de l'actitud del govern espanyol respecte al conflicte del Sàhara

Des del Comité Català Aminetu Haidar ens convoquen a totes i a tots a participar el proper 12 d'abril de 2007 a les 19 hores a una concentració davant la Subdelagació del Govern a Barcelona (carrer Mallorca núm. 278).
S'entregarà un manifest en contra de l'actitud del govern espanyol respecte al conflicte del Sàhara i la venda d'armes al Marroc. Manifest que ha estat firmat per persones i institucions solidàries amb el poble sahrauí.
MANIFEST
En contra de l'actitud del govern espanyol respecte al conflicte del Sàhara
Les associacions solidàries sotasignants no podem fer res més que valorar negativament el posicionament del Govern espanyol a la cimera entre Espanya i el Marroc dels passats dies 5 i 6 de març, respecte del Sàhara Occidental, ja que, en acceptar el pla d'autonomia per a aquest territori que proposa el Regne del Marroc, culmina tot un procés de calculades ambigüitats que situa Espanya en una posició molt delicada, ja que no solament abandona posicions respecte a la legalitat internacional, respecte a la seva antiga colònia, sinó que, a més, ho fa acceptant les pressions econòmiques, polítiques i d'altres de tot tipus per part del Marroc.
Lamentem la modificació de la posiciò del Govern espanyol respecte del Sàhara Occidental, perquè l'acceptació de les tesis autonomistes del Marroc és una burla a les més de 50 resolucions de l'ONU, de l'OUA, de la mateixa Unió Europea o respecte als criteris expressats pel Tribunal Internacional de la Haia, que reconeixen el dret d'autodeterminació del poble sahrauí. Denunciem que el posicionament del Govern espanyol el situa al marge de la legalitat internacional.
Avalant les tesis marroquines, el Govern espanyol no solament traeix el poble sahrauí, sinó que aquest canvi significa un total seguidisme de les posicions del Marroc respecte del Sàhara Occidental i una submissió total a les condicions imposades per aquest país, que utilitza els sahrauís com a moneda de canvi per tal de mantenir relacions comercials, per l'aplicació de polítiques concretes respecte als immigrants, respecte al tràfic de drogues o del manteniment d'altres polítiques d'interès tant per a Espanya com per el Marroc. Per contra, nosaltres creiem que NO ES PODEN CANVIAR ELS INTERESSOS POLÍTICS PELS DRETS DE LES PERSONES I DELS POBLES.

L'aplicació de polítiques concretes no ha de condicionar el dret dels sahrauís a expressar-se lliurement i a exercir el seu dret a l'autodeterminació
En avalar les tesis del Regne de Marroc, Espanya:
  • Se situa contra les idees del moviment solidari amb els sahrauís, però, sobretot, contra la majoria de la realitat social catalana i espanyola.
  • Abandona la possibilitat de liderar un procés, com a aantiga potència colonial, que ha de donar estabilitat i ha de portar la pau a la zona del Magreb. Aquest procés passa ineludiblement per un referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental.
  • Tanca les portes als possibles processos de diàleg i negociació, dins dels marcs de la lagalitat i del dret internacional, processos que han estat boicotejats permanentment des del Marroc.
  • Dóna recolzament al Marroc, que no solament està ocupat il·legalment el Sàhara Occidental, sinó que, a més, viola constantment el dret dels sahrauís a expressar-se lliurement, amb detencions il·legals, amb procesos judicials sense garaties i, finalment, amb condemnes desproporcionades contra els activistes dels drets humans sahrauís. Tots aquests fetc estan acompanyats per na política d'assetjament constant a la població sahrauí, que inclou l'entrada a les cases dels sahrauís o marginar-los socialment.
  • no escolta les preocupacions manifestades per organitzacions com Amnistia Internacional o d'altres, que denuncien la repressió constant i organitzada del Maroc a la població sahrauí dels territoris ocupats, i que sembla que vulguin justificar aquestes situacions.
Contra aquests fets, les organitzacions de Catalunya solidàries amb el poble sahrauí fem una crida al Govern espanyol, perquè:
  • Respecti les resolucions de l'ONU, que reconeixen el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí.
  • NO dugui a terme la venda d'armes al Regne del Marroc, ja que es fa a un país en guerra, fet que és contràri a la legislació internacional i al paper que ha d'exicir un país con Espanya, que ha de liderar el procés de descolonització i d'autodeterminació del Sàhara Occidental.
  • Respecti la majoria catalana i espanyola, que desitja no solament recolzament humanitàri, sinó també polític a les reivindicacions del poble sahrauí.
  • Continuï donant suport als sahrauís exiliats als Campaments de Refugiats de Tindouf, on van arribar fugint de la persecució de l'exèrcit marroquí i des d'on, ja fa quasi 32 anys, reivindiquen el seu dret a tornar al seu país, lliure i independent.
Finalment, restem a l'espera de les respostes sobre els fets que des del govern s'està duent a terme vers el conflicte del Sàhara i que anteriorment hen anunciat.

LLIBERTAT PER AL POBLE SAHRAUÍ